Creme de tort si prajituri cu mac

Pe Envy.ro am facut adeseori research pe cuvinte cheie pentru a identifica si alte cuvinte/expresii indelung cautate precum ”rochii de seara” sau “pantofi”. Am tot sperat ca pe zona de cosmetice exista cuvinte sau fraze minune cu volum de search imens. Daca se putea sa aiba si dificultate mica, ar fi fost perfect. Singurele zone de beauty unde am gasit ca exista interes mare sunt cele legate de ingrijirea si mai ales coafarea parului.

De aceea, mare mi-a fost mirarea cand am aflat de prezentarea Cum se cauta femeile in online, din care rezulta ca femeile cauta in disperare creme. Am facut si eu un “research” rapid prin banalul keyword tool de la AdWords si am aflat ce fel de creme vor femeile: creme de prajituri, creme de torturi, creme de vanilie, supe creme (da, stiu, nu e corect). Daca as vrea sa ofer si niste sfaturi rapide si nedocumentate as putea sa le recomand brandurilor de cosmetice sa faca niste creme antirid cu torturi si vanilie.

crema de fata cu tort
Se pare ca predilectia pentru culinar a femeilor pasionate de infrumusetare se manifesta si la nivel de branduri. Cand am citit ca MAC e al doilea cel mai cautat brand de cosmetice sau de produse de machiaj, am fost un pic socata. Mi-am revenit rapid cand am apelat din nou la keyword tool si am descifrat misterul. Femeile nu vor cosmetice MAC, ci prajituri cu MAC, calculatoare MAC sau chiar si MAC MAC MAC.

Mi-a placut si partea asta din articol:

In ceea ce priveste rata de conversie in online, Deniz a oferit un exemplu: daca termenul “trusa de machiaj” genereaza 12.000 de cautari pe Google, iar brandurile care apar primele in ecranul de cautare primesc 2000 de click-uri asta s-ar traduce cam in 40 de tranzactii de cumparare.

Sa o luam cu inceputul…. Trusa de machiaj are 590 de cautari exact match si 12000 broad match (mai multe info despre exact match si broad match). Brandurile care se pozitioneaza bine pe cautarea “trusa de machiaj” nu stau neaparat bine si pe cautari similare.
Mai departe, nu inteleg daca fiecare dintre branduri primeste cate 16-17% din volumul de search pe cuvantul respectiv sau daca in total primesc doar 16-17% din clickuri. Daca e o medie de 2000 de clickuri, poate e corect. Pentru cine e interesat, uite niste estimari de trafic in functie de volumul de search. Exista multe cazuri particulare in care nici nu mai ai nevoie de o a doua parere si gasesti raspunsul pe primul link (gen curs bnr, vremea Bucuresti etc.), dar exista si situatii in care vrei mai multe informatii sau mai multe imagini, mai multe produse (cam orice legat de moda si horoscop), caz in care se bucura de trafic misto si brandurile pozitionate pe a doua pagina.

Continuand cu analiza pe calcule matematice… 2% rata de conversie pe cosmetice pe un cuvant cheie atat de general mi se pare utopie in .ro. Dar la asta nu ma pricep, ceea ce nu inseamna ca nu mi-am dat cu parerea. Ca e in tendinte 🙂

opinions-opinion